Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 30 januari

SCA moderniserar i Munksund

SCA Wood satsar fem miljoner kronor på att modernisera två såglinjer vid sågverket i Munksund utanför Piteå.

 SCA:s sågverk i Munksund utanför Piteå.
SCA:s sågverk i Munksund utanför Piteå. FOTO: SCA

SCA Woods sågverk i Munksund utanför Piteå satsar fem miljoner kronor på att modernisera två såglinjer med RS-3D Log Scanner för 3D mätning av stockar, RS-Opt för optimering av sågutbyte, RS-Z för kontroll av rundvridning samt RS-3DCant för kontroll och optimering av block.

”Intressant produkt”

Leverantör är Image Systems affärsområde Remasawco.

– Mätsystemet för kontroll av stockrundvridaren är en intressant produkt som ger oss automatiskt och ögonblicklig uppföljning av funktionen, säger Daniel Holmgren, produktionsansvarig på SCA Munksund, i ett pressmeddelande.

Nytt verktyg

Munksunds sågverk i Norrbotten är ett av SCA Woods fem sågverk i Sverige. De har 126 anställda och sågar ungefär 420 000 m3 norrländs fura varje år. Satsningen i sågverket omfattar även ett nytt verktyg för planering och konfiguration av produktionen.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

[article_FBShare type=shares ]
[article_FBShare type=comments ]
Till toppen