Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 28 juni 2019

SCA förbättrar transparensen

Nu kan man hitta SCAs alla frivilliga avsättningar på en digital karta.

– Med den här kartan vill vi göra det lätt för alla att få del av all den variation och alla de naturvärden som finns i våra skogar, säger Jonas Mårtensson, chef för affärsområde Skog.

 Digital karta över SCAs frivilliga avsättningar och skogar som brukas med alternativa metoder.
Digital karta över SCAs frivilliga avsättningar och skogar som brukas med alternativa metoder.

Kartan hittar man enkelt på SCAs hemsida. Där finns de skogar som företaget frivilligt har undantagit från skogsbruk eftersom att de har höga naturvärden. Där hittar man också de skogar som brukas med alternativa metoder vilket ska gynna den biologiska mångfalden.

Undantar 8 procent

SCA äger 2 600 000 hektar skog. Företaget uppger att de undantagit åtta procent av sin produktiva skogsmark från skogsbruk, vilket motsvarar mer än 166 000 hektar. Ytterligare 59 000 hektar brukas med alternativa metoder.

– Vart femte träd får leva sitt, liv och dö en naturlig död för att ge livsrum åt skogens alla levande varelser, säger Jonas Mårtensson, chef för affärsområde Skog i ett pressmeddelande.

Kartan uppdateras löpande

I den digitala kartan kan man se skogens ålder, vilka trädslag som den framför allt består av och vilken markvegetation som är vanligast i de områden som SCA frivilligt avsatt eller som de brukar med alternativa metoder.

Men kartan är inte statisk. SCA gör löpande avsättningar av nya skogsområden och områden med lägre naturvärden kan också bytas ut mot sådana med högre. Det innebär att kartan ständigt kommer att uppdateras.

Här hittar du kartan

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen