Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 9 juli

Sågen på Seskarö öppnar igen

Seskarösågen i Haparanda kommun öppnas igen i april nästa år, efter att ha varit stängd i flera år. Produktionen startar i april nästa år.

FOTO: Mostphotos

Seskarösågen gick i konkurs 2012, men nu ska Stenvalls trä starta den igen, rapporterar SVT. Enligt företagets vd Folke Stenvall är det stängningen av Rolfs såg i Kalix som har öppnat upp möjligheten till en nystart för Seskarösågen.

– Det gör det lättare att hitta råvara i närområdet, säger Folke Stenvall till SVT.

Företagets upptagningsområde är Norrbotten och norra Finland.

Mångmiljoninvesteringar i anläggningen

Innan starten väntar mångmiljoninvesteringar i anläggningen, bland annat en ny maskinhall och ny utrustning. Till starten i april 2020 räknar man med en bemanning på 24 heltidsanställda.

Stenvalls trä säljer den största delen av sina produkter på en internationell marknad och Folke Stenvall ser positivt på framtiden för sågen.

– Våra kunder vill köpa allt större volymer och vi vill växa i volym för att bli en bättre leverantör till våra kunder, säger han till SVT.

LÄS MER: Sveaskog säljer av sågutrustningen i SeskaröLÄS MER: Seskarösågen i konkurs

Relaterade artiklar

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

[article_FBShare type=shares ]
[article_FBShare type=comments ]
Till toppen