Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 9 november 2009

Resliga julgranar sökes

Har du en upp till 13 meter hög gran att avvara? I så fall tar Svenska Kyrkan i Borlänge tacksamt emot den. Församlingen behöver sju granar till årets julfirande.

Tuna församling i Borlänge har tidigare fått julgranar från Borlänge kommun. Men i år har kommunen vare sig tid eller pengar att förse församlingen med julgranar. Och den skog som församlingen tidigare förfogade över förvaltas nu under annat revir inom Svenska Kyrkan.
Därför hoppas församlingen nu på att behovet av sju julgranar ska täckas med hjälp av frivilliga gåvor från allmänheten, rapporterar Dalarnas Tidningar. Församlingen behöver granar i följande höjder:
13 meter (1 st), 8 meter (1 st), 5 meter (2 st), 4 meter (1 st), 2,5 meter (2 st).
Granarna kan levereras på rot:
– Vi har personal som kan ta ner och transportera granarna. Några kostnader för detta blir det inte frågan om, påpekar Leif Sjögren, fastighetsansvarig vid Svenska kyrkan i Borlänge till Dalarnas Tidningar.
Den skogsägare i Dalarna som således har en gran till övers är välkommen att höra av sig till Tuna församling (vxl: 0243-663 50).

Relaterade artiklar

Till toppen