Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 5 augusti

Regeringen vill främja grönt sparande

Regeringen har fattat beslut om att utreda hur investeringar i grönt kapital kan underlättas.

– Jag tror att alla känner denna sommar, med en lång rad av extrema händelser, att vi måste skynda på omställningen till ett hållbart samhälle, säger vice statsminister Isabella Lövin (MP), vid en pressträff.

Exakt vad som menas med gröna investeringsalternativt är upp till utredningen att komma fram till, men det kan till exempel röra sig om skattelättnad för att investera i fonder som har en strategi för miljö och omställning, eller uppfyller andra miljökrav.

Liknande exempel finns i Nederländerna där man sedan många år tillbaka kompenserar människor som väljer att investera sina pengar i gröna alternativ.

– Vägvalet nu är om de existerande pengar och resurser ska gå till hållbara eller ohållbara investeringar. Med en skattegynnad sparform kan vi också underlätta för de sparare som vill sätta sitt kapital i den hållbara riktningen.

Uppdraget ska redovisas senast den 31 mars 2020.

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen