Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 21 januari 2019

Skogsnäringen tror på nya landsbygdsministern

LRF Skogsägarna och Skogsindustrierna reagerar positivt på att Jennie Nilsson har utsetts till ny landsbygdsminister.

– Hon har visat förståelse för skogsfrågor, säger Sven Erik Hammar, ordförande i LRF Skogsägarna.

 Jennie Nilsson, S, ny landsbygdsminister.
Jennie Nilsson, S, ny landsbygdsminister. FOTO: Urban Bradhe

Jennie Nilsson, S, 46 år, från halländska Hyltebruk presenterades i dag till ny landsbygdsminister av statsminister Stefan Löfven. Närmast kommer hon från posten som ordförande i Näringsutskottet där hon, enligt Sven Erik Hammar, visade förståelse för skogsfrågor.

”Blir bra”

– Hon ser behovet av att avvända skogen för att bygga välfärd och för att motverka klimatförändringarna. Det verkar vara ett bra val, jag tror hon blir bra, säger Sven Erik Hammar.

Även Carina Håkansson, VD för branschorganisationen Skogsindustrierna, är positiv.

– Hon är väldigt engagerad i frågor som rör skog- och skogsindustri och har stor kunskap på området, säger Carina Håkansson som också förutser att den nya landsbygdsministern står inför utmaningar.

Fler utmaningar

– Det såg vi under den förra mandatperioden, men vi hoppas att regeringens överenskommelse med Centern och Liberalerna ska hjälpa henne till styrfart i en växande bioekonomi. Hur Sveriges skogar ska bidra till EUs kilmatarbete blir en fråga som hamnar på hennes bord direkt, säger hon.

Ny näringsminister

Carina Håkansson är också positiv till att förra energiministern, Ibrahim Baylan, blir ny näringsminister.

– Vi har respekt för Baylan. Som energiminister bidrog han starkt till den breda energiöverenskommelse vi har i dag och som vi hoppas ligger fast. Vi tror han blir bra som näringsminister, säger Carina Håkansson.

LÄS MER: Positivt för skogsägare i S-MP-C-L-dokumentLÄS MER: Federley efter skogssegern: ”Nu kan vi andas ut”LÄS MER: Baylan: Ge skogen större roll när kärnkraften fasas ut

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen