Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 15 maj 2018

Papperskoncern gör ny organisation

BillerudKorsnäs inleder förhandlingar om en ny organisation i bolaget.

 BillerudKorsnäs i Skärblacka.
BillerudKorsnäs i Skärblacka. FOTO: Brita Nordholm

BillerudKorsnäs vill organisera om bolaget, meddelade koncernledningen i dag. Förslaget är att göra tre affärsdrivande divisioner med fullt resultatansvar. Divisionerna kommer att vara uppdelade utifrån områdena säck- och kraftpapper, kartong- och well, samt förpackningslösningar.

”Måste bli snabbare”

– Under min första tid i BillerudKorsnäs har jag slagits av de goda förutsättningarna vi har för lönsam tillväxt. För att dra maximal nytta av dessa förutsättningar måste vi bli snabbare och ha en tydligare ansvarsfördelning internt i bolaget. Detta vill vi åstadkomma i en ny organisation med tre affärsdrivande divisioner med fullt resultatansvar, säger Petra Einarsson, VD och koncernchef BillerudKorsnäs, i ett pressmeddelande.

Förhandlingar ska inledas

Även koncernledningens roller och sammansättning ska ses över.

Fackliga förhandlingar kommer att inledas inom kort. Ledningens ambition är att den nya organisationen ska börja gälla under slutet av året.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen