Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 11 februari

Nyzeeländsk skogsbrand kommer rasa i veckor

De skogsbränder som föranledde att en hel by om cirka 3 000 personer evakuerades på Nya Zeelands sydö i helgen rör sig bort från bebodda områden. Invånare i Wakefield får nu återvända till sina hem, men man förutspår samtidigt att bränderna kommer att rasa i flera veckor.

 Bränderna i Nya Zeeland förutspås ta flera veckor att släcka. Bild från Wakefield i fredags.
Bränderna i Nya Zeeland förutspås ta flera veckor att släcka. Bild från Wakefield i fredags. FOTO: Newshub/AP/TT

Brandchefen John Sutton säger att även om läget har blivit något bättre så fortsätter bränderna att vara oförutsägbara. Han tillägger att det är för tidigt för att säga att man har dem under kontroll.

– Även om vi har kan ha tagit oss förbi det värsta kommer brandmän att bekämpa elden en bra bit in i mars månad, säger han.

Jordbruksutrustning kan vara brandorsaken

Vissa invånare i Wakefield har informerats om att de kan återvända till sina bostäder redan på måndagskvällen lokal tid, men undantagstillstånd råder och man kan behöva evakuera på nytt.

Huvudbranden tros ha startats av misstag i jordbruksutrustning, polisen tror däremot att ett par av de mindre bränderna är anlagda.

Inga människor rapporteras ha skadats i bränderna.

LÄS MER: Svante utbildar i brandsäkerhet i Kalifornien

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

[article_FBShare type=shares ]
[article_FBShare type=comments ]
Till toppen