Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 23 juni 2018

Nytt försök att sätta världsrekord i plantsättning på gång

LYCKSELE.

Timo Kloft ska försöka slå världsrekordet i skogsplantering. På tisdag har han tänkt få ner över 17 000 tallplantor i skogen nordväst om Lycksele på 24 timmar.

FOTO: Marie Birkl

Det är inte första gången som Timo Kloft försöker slå världsrekord i skogsplantering. Förra sommaren lyckades han få ner över 17 000 plantor på 24 timmar. Det var tillräckligt många plantor för att slå gällande rekord, men försöket godkändes inte då det krävdes ytterligare dokumentation för att få det registret av Guiness.

Nu försöker Timo igen och den här gången hoppas han att den dokumentation som ska göras kommer att räcka.

”Tränar inte alls – jobbar på som vanligt”

När Timo Kloft får frågan hur han tränar för att kunna plantera snabbt och noggrant tycker han själv att svaret är enkelt.

– Jag tränar inte alls. Jag jobbar på som vanligt. Man kan plantera eller också kan man inte det.

Timo Kloft jobbar i vanliga fall för Qvarnsjö Skogstjänster och det är Sveaskogs entreprenör i området, Häxås Skogstjänst, som ansvarar för planteringen. Det är ett riktigt föryngringsobjekt det handlar om och det ska planteras enligt konstens alla regler.

– Jag välkomnar alla som vill komma och heja på, det ger stöd och tas tacksamt emot, säger Timo Kloft.

LÄS MER: Satte världsrekord i plantsättning

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen