Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 9 april 2019

Ny VD för Sveaskog

Hannele Arvonen har utsetts till ny VD för Sveaskog. Hon kommer närmast från samma tjänst på träindustribolaget Setra Group.

 Hannele Arvonen blir ny VD för Sveaskog.
Hannele Arvonen blir ny VD för Sveaskog. FOTO: Pressbild

Hannele Arvonen har tidigare arbetat på Iggesunds Paperboard, Holmen Paper, Metsä Board, Metso Paper och Norrskog.

– Jag är både glad och stolt över att Hannele Arvonen nu blir Sveaskogs nästa VD. Hon har gedigen kompetens och erfarenhet av hela skogsindustrin. Hon är en bra ledare som kommer fortsätta driva och utveckla Sveaskogs lönsamhet, konkurrenskraft och hållbara företagande, säger Eva Färnstrand, styrelseordförande i Sveaskog i ett pressmeddelande.

Kommer från Setra

Hannele Arvonen är 53 år och har varit VD för Setra Group sedan oktober 2013. Under dessa år har träindustribolaget utvecklats till att idag omfatta cirka 800 anställda, åtta sågverk, tre förädlingsenheter och en total omsättning på cirka fyra miljarder kronor.

– Jag känner mig hedrad att få vara med och utveckla Sveaskog samtidigt som skogens betydelse blir allt tydligare i den hållbara utvecklingens alla aspekter, säger Hannele Arvonen, tillträdande vd för Sveaskog.

Tillträder i september

Hon tillträder sin befattning på Sveaskog senast i september 2019. Hon efterträder P-O Wedin, som varit VD i Sveaskog sedan 2011, och som kommer att gå i pension.

LÄS MER: Sveaskog nära målet för naturvårdshänsyn

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen