Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 25 september 2019

Ny vd för Stora Enso klar

Nu är det klart vem som efterträder Stora Ensos avgående vd Karl-Henrik Sundström, och det blir en person från de egna leden.

 Annica Bresky, ny vd och koncernchef för Stora Enso.
Annica Bresky, ny vd och koncernchef för Stora Enso. FOTO: @Magnus Fond

Stora Ensos nya vd och koncernchef, efter avgående vd Karl-Henrik Sundström, blir Annica Bresky, 44 år. Hon är för närvarande chef för Stora Ensos division Consumer Board. Det skriver Stora Enso i ett pressmeddelande.

– Vi är mycket glada över att välkomna Annica Bresky till hennes nya befattning. Hon har omfattande erfarenhet av vår bransch och en gedigen affärsbakgrund. Vi ser henne som den person som är bäst lämpad att fortsätta utveckla Stora Ensos strategi och verksamhet, säger Stora Ensos styrelseordförande Jorma Eloranta, och fortsätter:

Erfarenhet att skapa tillväxt

– Hon har dokumenterad erfarenhet av att skapa tillväxt och av verksamhetsoptimering, samt ett starkt fokus på kunder och innovation. Hon är väl rustad att leda transformationen av vårt företag för förnybara material, säger Stora Ensos styrelseordförande Jorma Eloranta.

”Växa med kunderna”

Annica Breskys fokus blir att öka takten på satsningarna i kampen mot global uppvärmning.

– Det är en stor ära för mig att få den här möjligheten. Jag ser fram emot att fortsätta bygga Stora Ensos framtid tillsammans med våra kompetenta team inom hela företaget. Vi är väl positionerade att växa tillsammans med våra kunder och främja deras affärer med hjälp av hållbara och innovativa lösningar, säger Annica Bresky, blivande vd.

”Har trivts”

Hon kommer att tillträda posten den 1 december 2019, och fram till dess blir Karl-Henrik Sundström kvar i sin roll.

– Jag har trivts fantastiskt bra inom Stora Enso och är mycket glad att få lämna över stafettpinnen till Annica. Jag önskar henne stort lycka till i sin nya roll. Mitt fokus för de kommande månaderna blir att främja ett smidigt överlämnande av ledarskapet, säger den avgående VD:n Karl-Henrik Sundström.

Branschledande

– Karl-Henrik har varit drivande i att utveckla Stora Enso till branschledare inom hållbarhet och innovation. Styrelsen uppskattar i allra högsta grad Karl-Henriks värdefulla bidrag under hans år inom företaget, säger Jorma Eloranta.

LÄS MER: Stora Ensos vd slutarLÄS MER: Stora Enso går sämre än väntat

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen