Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 16 april 2019

Ny koncernchef till Vida

Vida får en ny vd och koncernchef i Måns Johansson, sedan tidigare vd Santhe Dahl avgick vid månadsskiftet.

 Måns Johansson.
Måns Johansson. FOTO: Vida

Efter affären med Canfor, där det kanadensiska företaget köpte 70 procent av träförädlingsföretaget Vida, annonserades det om generationsskifte.

Nu har en ny koncernchef tillträtt sedan 1 april, då tidigare vd Santhe Dahl avgick, och ny koncernchef och vd är Måns Johansson, enligt ett pressmeddelande.

Stor utmaning

Han har tidigare arbetat som vd för försäljningsbolaget Vida Wood.

– Santhe har sedan han tog över som koncernchef flerdubblat omsättning, personal och produktionsenheter. Men framförallt har han byggt ett Vida och haft ”det bästa för Vida” som fokus oavsett var i koncernen man arbetar. Detta är definitivt en grund som jag tänker arbeta vidare med. Att engagera lokalt med gemensamma resultat är något jag tänker fortsätta driva. Självklart är det en stor utmaning att ta över efter Santhe och hans många framgångsrika år som chef för Vida, säger Måns Johansson.

”Kunde inte föreställa mig”

Santhe Dahl sitter kvar som styrelseordförande, något Måns Johansson ser som en trygghet, tillsammans med medarbetarnas kunskap.

– Jag känner mig trygg och framförallt stolt att ta mig ann denna uppgift. Det är en möjlighet jag inte kunde föreställa mig när jag började som produktionsplaneringsassistent till Börje Karlsson i Vislanda 1997, efter ett par år i produktion och på praktik, säger han.

Läs mer: Generationsskifte bakom försäljningen av VidaKanadensare köper Vida

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen