Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 26 april 2019

Ny gratistjänst ska hjälpa skogsägare

Virkesbörsen satsar på en ny tjänst som ska hjälpa skogsägare att hitta rätt skogsbank.

– Vi vill göra det enklare att bedriva ett aktivt och lönsamt skogsbruk i Sverige, säger Adam Aljaraidah, VD och medgrundare på Virkesbörsen.

 Virkesbörsens Adam Aljaraidah och Per Hedberg.
Virkesbörsens Adam Aljaraidah och Per Hedberg. FOTO: Pressbild

Tanken med den nya digitala tjänsten är att skogsägare ska kunna jämföra olika bankers erbjudande för skogsägare. Idén är att skogsägarna med relevant information lättare ska kunna fatta informerade beslut kring sitt skogsbruk, vilket förhoppningsvis kan öka lönsamheten på gårdsnivå.

Bara två banker

Den nya tjänsten Hitta skogsbank är helt gratis för användarna, men hittills har bara två banker, Landshypotek och SEB, anslutit sig till tjänsten.

– Men vi redovisar räntor från flera andra banker och det är flera banker som är intresserade att ansluta sig, säger Adam Aljaraidah.

Vill vara tillgängliga

Landshypotek har valt att ansluta sig till tjänsten eftersom de vill vara lätta att hitta och finnas på de platser där kunderna finns.

– Vi ser ständigt på nya möjligheter att vara tillgängliga för nya kunder, säger Per Lindblad, vd Landshypotek Bank i ett pressmeddelande.

Relaterade artiklar

Till toppen