Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 9 juli 2018

Ny chef för bioekonomi på RISE

Marco Lucisano har utsetts till ny chef för divisionen Bioekonomi på forskningsinstitutet RISE.

FOTO: RISE/ISTOCK

Marco Lucisano tillträder som ny chef för division Bioekonomi på RISE den 1 augusti.

– Det ska bli mycket roligt att fortsätta utvecklas tillsammans med kollegorna på RISE Bioekonomi. Jag är övertygad om att RISE, med vårt starka nätverk inom industri och akademi, är en av de mest spännande innovationsmiljöerna i omställning till en cirkulär biobaserad ekonomi, säger Marco Lucisano, i ett skriftligt uttalande

Divisionen arbetar bland annat med frågor kring hur skogsbaserade, förnybara produkter ska kunna ersätta många av dagens fossilbaserade, bland annat som innovationspartner i regional och internationell samverkan.

Doktorerat i kemiteknik

Marco Lucisano är av italienskt ursprung, född 1973. Han har en civilingenjörsexamen i kemiteknik och en doktorsexamen från KTH, där han disputerade 2002. Han arbetar idag som vice president inom området Papermaking & Packaging.

– Jag är jätteglad att kunna utse Marco Lucisano till chef för RISE division Bioekonomi. Marco Lucisano har en lång erfarenhet från institutssektorn, har framgångsrikt drivit stora forskningsprojekt och visat hur trend och omvärldsanalys kan användas för att driva affärer, säge Pia Sandvik, VD för RISE.

LÄS OCKSÅ: Sverige och Finland utökar biosamarbetet

Relaterade artiklar

Till toppen