Gå till innehåll

Meddelande:

Det ser ut att vara tekniska problem just nu.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 9 July

Ny brand i pelletsfabrik efter bara ett par dagar

Under söndagen bröt en brand ut i en pelletsfabrik i Blekinge, endast fyra dagar efter att fabriken eldhärjats vid en tidigare brand.

FOTO: Mostphotos

Under onsdagen förra veckan härjade en brand i en pelletsfabrik i Skärpinge i Blekinge. Branden lyckades släckas men fyra personer rökskadades.

Glödrester orsaken

Redan under söndagen bröt en ny brand ut på pelletsfabriken. Larmet inkom till Räddningstjänsten vid 8:15 och när räddningstjänsten kom fram brann det med öppna lågor.

Räddningstjänsten misstänker att det är glödrester från den tidigare branden som orsakat söndagens brand.

Branden släckt

Under söndagens förmiddag lyckades räddningstjänsten släcka branden och under eftermiddagen arbetade man med att vattendränka de pelletsmassor som brunnit.

– Det gäller att blöta ner massorna som brunnit rejält, så det inte börjar brinna igen, säger Simon Älgne vid räddningstjänsten i Västra Blekinge till Sveriges Radio Blekinge.

Som mest arbetade tio brandmän från Karlshamn och Svängsta med att släcka söndagens brand.

LÄS MER: Brand i pelletsfabrik – flera rökskadade

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen