Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 25 juli 2018

Nu stoppar försäkringsbolagen skogsförsäkringar tillfälligt

Flera försäkringsbolag väljer nu att tillfälligt stoppa eller begränsa möjligheterna att teckna skogsförsäkringar på grund av torkan i markerna och den höga risken för skogsbränder.

FOTO: IBL

Som en följd av skogsbränderna har försäkringsbolag infört tillfälliga stopp för att teckna nya försäkringar avseende fastigheter med skogsmark. Bolag som har valt att stoppa eller begränsa möjligheterna är If, Folksam samt delvis Länsförsäkringar i Norrbotten, visar en rundringning från Sveriges Radio.

En mils radie

Länsförsäkringar i Norrbotten gör en bödemning för enskilda fall vad gäller nyteckning av försäkringar av skogsfastigheter, fritidshus och villor. Gränsen är en mils radie från pågåede skogbrand.

Inför begränsningar

Två försäkringsbolag, Trygg-Hansa och Modernahar valt att inte begränsa vilka kunder bolagen tar emot. För if och Folksams del gäller det tillfälliga stoppet i hela landet för nya kunder som har skogsfastigheter.

Folksam genomför även en bedömning om det finns en risk att fritidshus och villor skulle kunna påverkas av skogsbränder innan en ny kund tas emot. If har ingen sådan begränsning för tillfället.

LÄS OCKSÅ: Skog för nästan en miljard förstörd

Relaterade artiklar

Till toppen