Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 4 mars 2019

Nordiska skogskvinnor i nytt nätverk

Skogen som intäktskälla är temat för ett nordiskt möte för kvinnor i skogssektorn i slutet av juni i Jönköping. Det är den första stora träffen i det nya nätverket Nordiske skogskvinner.

 Aina Spets jobbar med Skogskvinnor i Jämtland.
Aina Spets jobbar med Skogskvinnor i Jämtland. FOTO: Privat

– Nordiska rådet ville öka jämställdheten inom skogssektorn. Det har funnits ett visst samarbete mellan de kvinnliga nätverken i Norge och Sverige, men när fler nordiska länders nätverk kommer med kan samarbetet få större genomslag, säger Aina Spets, Skogskvinnorna i Värmland.

Skogskvinnor på Island

Aina Spets var en av dem som förra året var på Island för att besöka skogsägarkvinnor där. De besökte bland annat gårdar som försökte komma i gång med skogsproduktion. Sista dagen hade de ett möte med isländska skogsägarkvinnor och numera finns det ett nätverk även på Island.

 Aina Spets hoppas att många kvinnor i skogssektorn kommer till mötet i Jönköping.
Aina Spets hoppas att många kvinnor i skogssektorn kommer till mötet i Jönköping. FOTO: Privat

– Vi har skickat inbjudan till alla de nordiska länderna, även om det inte finns kvinnliga skogliga nätverk i alla, säger Aina Spets.

LÄS MER: Kvinnligt nätverk för skogsägare firar 20 år

Temat för träffen 28-30 juni i Jönköping är skogen som intäktskälla och deltagarna kommer att träffa skogsägare, företagare och forskare på exkursioner. Dessutom blir det intressanta seminarier om entreprenörskap i skogen, skogsbruk i förändrat klimat, jämställdhet i skogsbruket.

Norska och svenska nätverk

Anmälan har precis öppnat och som arrangörer står de svenska nätverken Spillkråkan och Skogskvinnor i Värmland samt det norska nätverket Kvinner i skogbruket och det isländska Konur í skógi.

FAKTA: Nordiske skogskvinner ska bidra till:

Att fler kvinnor och ungdomar blir aktiva skogsägare i Norden

Att stärka nätverket mellan kvinnor inom skogsbruket i Norden

Att öka kvinnors deltagande i näringslivet och tillhörighet till skogsbruket i Norden

Att öka kvinnors inflytande och makt i skogsbrukssektorn i Norden

Mer info: https://nordiskeskogskvinner.org

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen