Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 12 januari

Svensk skog till Dubai-expo

Nu har Sveriges bidrag till världsutställningen Expo 2020 i Dubai utsetts efter en tävling, och det blev "The Forest" (Skogen) som juryn föll för.

 Världsutställningen 2020 The Forest
Bild 1/2 Världsutställningen 2020 The Forest FOTO: Expo 2020
 Världsutställningen 2020 The Forest.
Bild 2/2 Världsutställningen 2020 The Forest. FOTO: Expo 2020

Det vinnande arkitektförslaget för den svenska paviljongen på världsutställningen i Dubai 2020 är nu utsett.

Tävling

Kommittén för Sveriges deltagande i världsutställningen Expo 2020 i Dubai bjöd under våren 2018 in arkitekt- och designteam till en tävling om gestaltning av Sveriges paviljong och utställning i till Expo 2020.

Skogens frihet

Tävlingen arrangerades i samarbete med Sveriges Arkitekter. Juryn valde slutligen ”The Forest” (Skogen). ”The Forest bygger på idén om skogens vidsträckthet och det fria strövandet.

Gläntor inspirerar

– Skogen har använts som metafor i allt från det arkitektoniska förhållningssättet till utställningens dramaturgi, med rum som inspirerats av gläntor, kojor och trädkronor”, säger Alessandro Ripellino, en av arkitekterna, om bidraget.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

[article_FBShare type=shares ]
[article_FBShare type=comments ]
Till toppen