Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 25 december 2018

När ska uttag på skogskonto göras?

När måste uttaget på skogskontot vara gjort för att kunna räknas på 2018 års inkomst? Det svarar Land Skogsbruks expert på.

 Vibeke Alstad, LRF Konsult.
Vibeke Alstad, LRF Konsult. FOTO: LRF/Mostphotos

Jag har ett skogskonto som sattes in 2015. Jag vet att jag får ha kvar pengarna som längst i tio år på skogskontot. Men om jag vill ta ut så att det räknas med i inkomsten för 2018, när måste uttaget då vara gjort?

När det gäller skogskonton så finns det lite olika tidpunkter att hålla reda på. För det första har vi uttag, som din fråga berör, och där gäller kalenderår. Alla uttag som görs mellan den 1 januari och den 31 december 2018 räknas som uttag under 2018 och ska tas upp vid deklarationen 2019.

Däremot, när det handlar om insättning, så ska det inte göras före årsskiftet utan först i samband med bokslutet. För att en insättning ska räknas med för inkomståret 2018, och dras av vid deklarationen 2019, ska insättningen vara gjort senast den dag som deklarationen lämnas.

Så uttag nu och insättning till våren!

Vibeke Alstad, LRF Konsult

LÄS MER: Fråga experten: ”Måste jag minska mitt skogsavdragsutrymme?”

Relaterade artiklar

Till toppen