Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 12 november 2009

Mp säger inte nej till intensivodling av skog

Miljöpartiets språkrör gör tummen upp för intensivodling av skog på vissa områden i Sverige. Det framkom vid en debatt i Piteå om skogens framtida användning.

Peter Eriksson, språkrör miljöpartiet
Peter Eriksson, språkrör miljöpartiet

Debatten hade rubriken ”Vad ska skogen användas till i framtiden” och hölls i samband med Nolia energi- och miljömässa i Piteå i onsdags. Norra Skogsägarnas ordförande Tomas Mörtsell hade bjudit in Peter Eriksson och flera andra politiker från länet.
Peter Eriksson menade att det fortfarande finns skyddsvärda skogsområden längs Norrlandskusten, men puffade även för behovet av att skydda mera skog i södra Sveriges lövskogsbälte. Eriksson höll också med om påståendena om att hänsynen till privata skogsägare inte alltid är tillräckligt stor vid reservatsbildning.
Riksdagsledamoten Karin Åström (s) gav visst medhåll åt dem som hävdar att det blivit lite för mycket skogsreservat i norra Sverige och för lite i landets södra delar.

av Pierre Kjellin

Relaterade artiklar

Till toppen