Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 9 november 2009

Mörk – ljuset från norr

Det blev Mats Mörk från Kalix som blev Årets unga Skogsföretagare i Sverige.

Mats Mörk
Mats Mörk

Den 33-årige norrbottningen fick utmärkelsen vid Skogsentreprenörernas årsstämma i Sundsvall den gångna helgen. Han startade sitt entreprenadföretag redanför tolv år sedan. Nu har han 14 anställda och maskiner som inte är äldre äntre år.

Mats Mörk blev Svensk mästare i skotarkörning 2002 och därefter har han även hunnit med att bli både världs- och europamästare i samma gren.

Priset Årets unga Skogsföretagare utdelades för första gången och är instiftat av Skogs- och lantarbetsgivareförbundet, SLA. Han var en av fyra nominerade. De kriterier som juryn tagit hänsyn till är ledarskap, lagkänsla, tekniskkompetens, lönsamhet och långsiktighet.

Enligt Mats Mörk är det stort engagemang, Norrbottens bästa anställda i kombination med bra uppdragsgivare som givit framgångarna.

Prissumman på 50 000 kronor ska investeras i familjen,fru samt två barn elva och nio år.

– De har fått offra så mycket när på grund av mittarbete i skogen nu kan jag ge något tillbaka, säger Mats Mörk tillNorrbottens-Kuriren.

Relaterade artiklar

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen