Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 6 november 2018

Minskat rörelseresultat för Mellanskog

Skogsägarföreningen Mellanskog redovisar ett minskat rörelseresultat för årets tre första kvartal jämfört med samma period i fjol. Det senaste årets extrema väder är förklaringen.

 Sture Karlsson, VD för Mellanskog.
Sture Karlsson, VD för Mellanskog. FOTO: Therese Asplund

Mellanskogs rörelseresultat för de tre första kvartalen 2018 blev drygt 28,4 miljoner kronor. Det ska jämföras med knappt 31 miljoner kronor för samma period förra året.

Påverkas av extremvädret

– Vårt ackumulerade resultat påverkas fortfarande av årets extrema väder, med snö, torka och bränder. Samtidigt upplever vi att efterfrågan på skogsråvara är stark och vi ser en hög aktivitet hos skogsägarna, det skapar goda förutsättningar inför kommande månader, säger Sture Karlsson, VD på Mellanskog, i ett pressmeddelande.

Fortsatt höga kostnader

Under 2018 har prishöjning på massaved genomförts och omsättningen för de första nio månaderna blev 2 268 miljoner kronor jämfört med 2 224 miljoner kronor för samma period 2017. Mellanskog har fortsatt högre kostnader jämfört med föregående år vilket bland annat beror på extraordinära kostnader relaterade till snö och torka.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen