Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 3 april 2019

Mathias Fridholm ny direktör på Svenskt Trä

Mathias Fridholm är ny direktör för Svenskt Trä, en del av branschorganisationen Skogsindustrierna.

 Mathias Fridholm är ny direktör för Svenskt Trä.
Mathias Fridholm är ny direktör för Svenskt Trä. FOTO: Svenskt Trä

Mathias Fridholm kommer senast från SCA och tar över ledarskapet på Svenskt Trä med ambitionen om ännu större genomslag för byggande och inredning av förnybar råvara.

– Det ska bli mycket spännande att få leda Svenskt Trä i en tid där allt fler ser trä som svaret på frågor om klimat, bostäder och sysselsättning, säger Mathias Fridholm, i ett pressmeddelande.

Internationell erfarenhet

Mathias har arbetat 19 år på SCA varav 12 år i Asien där han utvecklade försäljningen av svenska trävaror i Kina och Sydostasien. Arbetet i Kina handlade mycket om att bygga upp ett varumärke kring svenskt trä och förklara varför det särskiljer sig från andra material, andra träslag och andra länders råvara.

– Jag är mycket glad över att ha rekryterat Mathias som chef över en viktig del av vår organisation. Hans erfarenheter, inte minst internationellt, är värdefulla. Träbyggande är motorn för tillväxten i den globala bioekonomin. Ju mer förnybar råvara som används till flerfamiljshus, broar och bord, desto mer blir det också till produkter som förpackningar och kläder, säger Carina Håkansson, vd på Skogsindustrierna.

LÄS MER: Tung svensk närvaro på trämässa i Kina

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen