Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 10 december 2018

Martinsons tar initiativ till företagspark

I juni i år stängde Martinsons ner sågverket i Hällnäs. Nu ska de vara med i ett nytt projekt som ska bidra till nya arbetstillfällen.

 Martinsons nedlagda sågverk i Hällnäs ska bli företagspark.
Martinsons nedlagda sågverk i Hällnäs ska bli företagspark. FOTO: Martinsons

I december förra året meddelade Martinsons att sågverksverksamheten i Hällnäs i Västerbotten skulle upphöra efter 22 år verksamhet. Sågverket hade 43 anställda och i juni 2018 avslutades produktionen.

Bidra till arbetstillfällen

Tillsammans med Vindelns kommun startas nu projektet Avanäs företagspark och Martinsons förhoppning är att anläggningen ska bidra till företagande och arbetstillfällen i regionen.

– Ambitionen är att en eller flera nya verksamheter som skapar arbetstillfällen ska etableras, säger Lars Martinson, koncernchef på Martinsons i ett pressmeddelande.

Förstudie först

Projektets första etapp är en förstudie med syfte att identifiera intressenter som vill vara med och utarbeta en modell för hur anläggningen kan bli en plats för olika typer av företag och organisationer. Det arbetet beräknas vara klart till sommaren.

”Ta tillvara tillgångar”

Vindelns kommun ser positivt på satsningen som de hoppas ska bidra till kommunens tillväxt.

– Vi ser projektet som en möjlighet att ta tillvara på alla de tillgångar som finns, både på anläggningen och i området, säger Angelica Johansson, projektledare företagslots på Vindelns kommun.

Relaterade artiklar

Till toppen