Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 28 juni 2018

Martinsons koncernchef ny hedersdoktor

Lars Martinson, koncernchef för Martinsons, har utsetts till hedersdoktor vid tekniska fakulteten på Luleå tekniska universitet.

– Jag känner mig hedrad. Samarbetet med universitet har varit en viktig del i Martinsons utveckling, både som utbildare av ingenjörer och för närheten till de kreativa miljöer med hög kunskap som finns kring universitet, säger Lars Martinson i ett pressmeddelande.

FOTO: Patrick Degerman

Lars Martinson har varit aktiv i Stiftelsen Träenigheten sedan den bildades, en viktig lobbyorganisation som bland annat initierade det stora ramprogrammet SkeWood som finansierade forskarstudier inom Träteknik och Träbyggnadsteknik vid Luleå tekniska universitet. Lars Martinson var också aktiv i bildandet av centrumbildningen Träcentrum Norr vid LTU och deltar fortfarande aktivt i styrelsen och bidrar där med sitt och Martinsons intresse för FoU frågor kring nya processtekniker för sågverken och industriellt träbyggande.

Företagsgruppen Martinsons är idag Sveriges största producent av limträ och byggsystem för flerbostadshus, byggnader och broar i trä. Koncernen har cirka 460 anställda och omsätter drygt 1,6 miljard kronor.

I november promoveras Lars Martinson till hedersdoktorer i samband med akademisk högtid vid Luleå tekniska universitet.

LÄS OCKSÅ: Pris till Jyri-Pekka och grön bensin

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen