Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 24 juli 2018

Många döda i grekiska skogsbränder

Grekland har drabbats av de värsta skogsbränderna på ett årtionde. De senaste uppgifterna talar om 50 döda.

 Arkivbild.
Arkivbild. FOTO: IBL

Skogsbränderna har förstört hundratals hem, samtidigt som motorvägar har spärrats av och befolkningen har tvingats fly. Bränderna rasar kring Greklands huvudstad Aten. Första branden bröt ut i en barrskog fem mil väster om Aten. Fyra danska turister saknas och 100 personer uppges ha skadats. Andra branden bröt ut under måndagen nordost om Aten.

Många dödsfall

De första uppgifterna talade om minst 20 döda, men enligt Aftonbladet har nu totalt över 50 dödsfall rapporterats, skriver Aftonbladet.

Det handlar om flera olika bränder. Först rapporterades om en brand i en barrskog, fem mil väster om Aten i kuststaden Kineta. Ytterligare en brand ska sedan ha utbrutit under måndagseftermiddagen i Penteneli, som har spridits till staden Rafina. Flera flygplan och helikoptrar har kämpat mot bränderna.

Lokalt nödläge utfärdat

Lokalt nödläge har utfärdats i regionen Attika och Grekland har vänt sig till EU, för att i likhet med Sverige få stöd i bekämpningen av bränderna, på marken och i luften. Bland annat så har Cypern utlovat hjälp, skriver Sveriges Radio

LÄS OCKSÅ: Det finns all anledning att diskutera brandflyg (Land Skogsbruk)

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen