Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 6 mars 2018

Man dog efter olycka på Derome

I går förolyckades en medarbetare på Deromes anläggning i Varberg då han lossade virke.

 En dödsolycka inträffade i Deromes anläggning i Varberg i måndags.
En dödsolycka inträffade i Deromes anläggning i Varberg i måndags. FOTO: Christel Lind

Det var i samband med att en man i 30-årsåldern skulle lossa virke strax efter lunch i går som något gick fel och mannen klämdes fast. Han fördes till sjukhus med ambulans men hade skadats så allvarligt att han avled. Det rapporterar SVT Halland.

– Det här är ju en oerhört tragisk händelse och våra tankar går naturligtvis till mannens anhöriga, säger Gunnar Jakobsson, vd på Derome Timber som har ansvar för anläggningen där olyckan inträffade.

Polis på plats

Efter olyckan i går lades produktionen ner och polis och arbetsmiljöverket har varit på anläggningen.

– Det är en väldigt dämpad stämning bland de anställda. Alla är ledsna över det som inträffat. Vi håller en tyst minut för honom klockan tio. Under förmiddagen startar vi upp produktionen igen, sa Gunnar Jakobsson till SVT.

Tidigare dödsolycka

För tre år sedan inträffade den senaste dödsolyckan på Derome, då en elentreprenör blev påkörd av en lastmaskin på anläggningen i Kinnared.

Relaterade artiklar

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

[article_FBShare type=shares ]
[article_FBShare type=comments ]
Till toppen