Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 15 mars 2018

LRF-ordförande får Carl Bernadottes skogspris

LRF Skogsägarnas ordförande Sven Erik Hammar har utsetts till årets mottagare av Greve Carl Bernadottes skogspris av Föreningen Skogen.

 Sven Erik Hammar.
Sven Erik Hammar. FOTO: Ann Lindén

I motiveringen till priset står bland annat att Sven Erik Hammar, i en tid som är orolig för den svenska landsbygden, ”skapar engagemang bland landets skogsägare och respekt i omvärlden för vad skogsbrukare kan bidra med om deras drivkrafter tas tillvara”.

En fjällbygdens man

Bengt Ek, vd för Föreningen Skogen uppger att Sven Erik Hammar både är ordförande för LRF Skogsägarna och en fjällbygdens man, uppvuxen med skogsbruk, jordbruk, jakt och fiske.

– Både på hemmaplan och nationellt har Sven Erik visat att det går att hitta samförstånd som gagnar alla intressen. Det gäller inte minst sysselsättning, turism, sociala värden, mångfald och rennäring, säger han, i ett pressmeddelande.

Bidrar kraftfullt

Sven Erik Hammar har varit med om att öka såväl sysselsättning, virkesproduktion och fjällturism liksom skogens sociala värden och samverkan med rennäringen, framgår det av motiveringen.

– Sven Erik Hammar har även visat kraftfullt hur skogsbruket kan bidra, om man tar till vara skogsägarnas inneboende drivkrafter, uppger Bengt Ek.

Greve Carl Bernadottes skogspris utdelas varje år av Föreningen skogens styrelse och går till en person som har gjort det svenska skogsbruket utomordentliga tjänster.

Priset består av en medalj och ett penningbelopp och delas ut den 17 april av kung Carl XVI Gustaf under Skogsnäringsveckan.

LÄS OCKSÅ: LRF: Rättsstaten utmanas i norr

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen