Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 26 februari 2018

Lastbil med flis välte – skapade stora trafikproblem

En lastbil med flis körde under dagen av vägen på väg 943 mellan Färjestaden och Mörbylånga på Öland. Räddningstjänsten befarade inledningsvis att bilen läckte drivmedel och vägen spärrades av i omgångar.

FOTO: Casarsa

Det var vid elva-tiden på måndagsförmiddagen som larmet om en singelolycka inkom till SOS. En lastbil med flis hade kört av väg i det svåra väglaget. Händelsen skedde på väg 943 i höjd med Eriksöre camping mellan Färjestaden och Mörbylånga på Öland.

– Det är en flisbil som glidit av vägen på grund av väglaget. Det är halt, snöigt och moddigt och den ligger på sidan i diket, sa Camilla Andersson, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten, till 24 Kalmar vid 11.35-tiden.

Ingen person kom till skada men olyckan skapade stora problem in trafiken då vägen blev tvungen att stängas i samband med bärgningen.

Räddningstjänsten befarade initialt att fordonet läckte ut drivmedel men på plats kunde man konstatera att dieseltanken var intakt.

Vid 13:40 på eftermiddagen meddelade räddningstjänsten till 24 Kalmar att bärgningen var genomförd och att man var på väg att avlägsna sig från platsen.

LÄS OCKSÅ: Många viltolyckor i snökaosets Jämtland

Relaterade artiklar

Till toppen