Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 10 augusti 2018

Larm om skogsbrand - cannabisodling nedbrunnen

I onsdags brann det i 20-skogen i Umeå, men det var inte skogen som brann utan en knarkodling.

FOTO: Istock

En brand utvecklade sig under onsdagseftermiddagen i 20-skogen. Mellan Ersbodarondellen och Västerslättsrondellen i Umeå fick E12 stängas av, skriver Västerbottens-Kuriren.

– Det brann inne i skogen i ett område på cirka tre gånger tio meter. Vi lyckades släcka branden och kunde senare släppa på trafiken som vanligt igen, berättade Joakim Lavin, styrkeledare på Umeå brandförsvar, till Västerbottens-Kuriren.

Genomför undersökning

Polisen genomförde en teknisk undersökning som visade sig att det var en cannabisodling som hade brunnit. Ett antal plantor som inte har brunnit har beslagtagits. Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, då en glödbrand riskerade att sprida sig, samt en för narkotikatillverkning. Enligt polisen var det bara odlingen som brann. Hur stor yta det handlade om har polisen inte kunnat utreda. En teori från polisens sida är att de som haft odlingen råkat tända eld på den.

Läs också: Här är de svåra frågorna som måste lösas

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen