Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 19 april 2019

Lantmännen Maskin öppnar nytt skogscenter i Värnamo.

Lantmännen Maskin håller just nu på att bygga upp ett helt nytt skogscentrum i Värnamo. Invigning är i september.

 Trejons nya storvagnar.
Trejons nya storvagnar. FOTO: Trejon

Lantmännen Maskin vill uppmärksamma mer specifika och kundanpassade lösningar och har därför beslutat att öppna ett nytt skogscenter.

– Vi har väldigt bra produkter inom skogsområdet. Dessutom kan produkterna användas till mycket mer än bara i skogen, till exempel i stadsnära miljöer och vid specialkörningar. Här ser vi en stor ökad efterfrågan, säger Jon Rolfsson, segmentchef för skog vid Lantmännen Maskin.

Olika alternativ

Till hösten kommer centret att stå klart. Där kommer besökarna att kunna ta del av helhetslösningar, där traktorn är grunden.

– Traktorn kopplar vi sedan ihop med skogsvagnar och olika redskap, där vi försöker att hitta så många möjligheter som möjligt för våra kunder. Så att de kan se vilka alternativ som finns för just sin verksamhet, säger Jon Rolfsson.

Värnamo optimalt

Att satsningen utgår från Värnamo beror dels på att området har mycket skog, dels att den geografiska placeringen i det närmaste är optimalt.

– Värnamo ligger mitt i södra Sverige, vid E4:an. Det är lätt att ta sig dit, oavsett vilket håll man kommer från, säger Rolfsson till Lantmannenmaskin.se.

Relaterade artiklar

Till toppen