Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 8 december 2017

Länsstyrelsens personal hotad till livet efter vargbeslut

Länsstyrelsens personal har fått motta hot efter beslutet att vargen söder om Stockholm ska skjutas. Hoten är polisanmälda.

Tidigare i veckan beslutade Länsstyrelsen i Stockholm att den så kallade Tyresta-vargen som rört sig i tätbebyggt område söder om Stockholm bör skjutas.

Vargen har väckt skilda åsikter sedan den började synas i sedan början av juni. Flera boende i området blev lättade av Länsstyrelsens beslut då vargen börjat röra sig allt närmare människor.

Läs mer: Länsstyrelsen beslutar om skyddsjakt på Tyresta-vargen

Hotade till livet

Men nu har Länsstyrelsens personal sedan beslutet om skyddsjakt fattades hotats till livet. Hoten är polisanmälda, men Länsstyrelsen vi inte kommentera hoten i detalj.

– Det finns en hotbild och den vill jag inte gå närmare in på. Men vi har vidtagit åtgärder, säger Mia Olausson som är naturvårdschef Länsstyrelsen till SVT Nyheter Stockholm.

Lantbrukare har mist sju får

Hittills har vargtiken tagit två får i Södertäljetrakten och fem i Haninge kommun. Michael Jensen är lantbrukare och har själv mist tre får hittills.

– Att ha en varg som granne är i vissa fall problematiskt men vi har lyckats hitta ett sätt där vi kan existera tillsammans och framförallt förstärka staket, säger Michael Jensen till SVT Nyheter Stockholm.

Skyddsjakten pågår mellan den 6 december fram till den sista februari, men i Tyresta Nationalpark är hon fredad och får inte jagas.

Miljöpartiet och Naturskyddsföreningen i Haninge har dock överklagat beslutet att vargen ska avlivas.

Läs mer: Hon fångade Tyresta-vargen på film

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen