Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 7 september 2018

Länsstyrelse ska betala ut brandersättning

Länsstyrelsen i Jämtlands län är de som får uppdraget att samordna och betala ut ersättning till de kommuner som drabbades av sommarens skogsbränder.

 Länsstyrelsen i Jämtland har fått i uppdrag från regeringen att samordna och betala ut ersättning till kommuner som drabbades av skogsbränder i somras.
Länsstyrelsen i Jämtland har fått i uppdrag från regeringen att samordna och betala ut ersättning till kommuner som drabbades av skogsbränder i somras. FOTO: Nils Petter Nilsson/TT

Länsstyrelsen i Jämtlands län ska samordna och betala ut ersättning till de kommuner som drabbades av sommarens skogsbränder. Det handlar om utbetalningar på högst 40 miljoner kronor, skriver länsstyrelsen på sin hemsida.

Kommunerna kan få ersättning om kostnaderna inte ersätts enligt lagen om skydd mot olyckor eller via andra ersättningssystem.

Senast den 1 mars ska uppdraget redovisas till regeringen.

”Regeringen kommer inom kort att återkomma med kriterier för ersättningen”, säger länsråd Susanna Löfgren på länsstyrelsens hemsida.

Tidigare i somras fick länsstyrelsen i Jämtland uppdraget att samordna eftersläckningsarbetet efter skogsbränderna.

LÄS MER: Brandlän vill ha bättre katastrofberedskap

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen