Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 30 november 2018

Länsförsäkringar bildar skogsbolag

Uppdelningen av Bergvik Skog leder bland annat till att en av delägarna, Länsförsäkringar, bildar eget skogsbolag om 100 000 hektar varav 80 000 är produktiv. Det uppger Länsförsäkringar, 15-procentig ägare i dagens Bergvik, i ett pressmeddelande.

FOTO: Henrik Dammberg

Det nya bolaget ska bildas under första halvåret 2019 och ha en egen skogsförvaltning. Rekryteringen av vd och övrig personal inleds i slutet av 2018, uppger Länsförsäkringar.

– Det är ett tillgångsslag som passar bra i ett försäkringsbolag, och vi siktar på att långsiktigt bygga värde och en långsiktig förvaltning, uppger Lars-Eric Åström, ordförande i Bergvik Skog, för ATL (betallänk).

Bergslagen och Uppland

Åström har också fått i uppdrag att bygga upp det nya bolaget vars marker uppges ligga industrinära runt Hällefors i Bergslagen och Tierp i norra Uppland.

Det står sedan tidigare klart att Stora Enso övertar cirka 1,9 miljoner hektar skogsmark från Bergvik Väst och att Billerud Korsnäs förvärvar 350 000 hektar i Bergvik Öst. Vidare köpte Södra nyligen Bergviks 111 000 hektar stora skogsinnehav i Lettland.

LÄS MER: Billerud Korsnäs går i mål med miljardaffär

Relaterade artiklar

Till toppen