Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 15 mars

Landshypoteks medlemmar får dela på 138 miljoner

Jord- och skogsägare som är delägare i Landshypotek Bank föreslås få en utdelning om sammanlagt 138 miljoner kronor efter den ekonomiska summeringen av 2018.

 Per Olof-Hilmér, ordförande Landshypotek Ekonomisk Förening.
Per Olof-Hilmér, ordförande Landshypotek Ekonomisk Förening. FOTO: Landshypotek Bank

Landshypotek Bank ägs via Landshypotek Ekonomisk Förening av drygt 39 000 medlemmar verksamma inom jord- och skogsbruk och är Sveriges nionde största bank. Utifrån medlemmens insats i föreningen och det resultat som banken gör får medlemmarna en årlig utdelning.

Motsvarar 8 procent

I samband med presentationen av årsredovisningen för 2018, föreslår styrelsen en utdelning på totalt 138 miljoner kronor. Det motsvarar 8 procent i utdelning på medlemsinsatsen.

Beslut i frågan fattas av föreningsstämman som äger rum i april.

”Långsiktiga ägare”

”Vår bank behöver fortsätta växa och utvecklas. Vi bedömer och balanserar utdelningsnivån med det kapital som behövs i den utvecklingen. Vi får nu en god utdelningsnivå, men också möjligheter till tillväxt. Vi är långsiktigt ansvarsfulla ägare utifrån att det behövs en bank för jord- och skogsägare på svensk bankmarknad”, säger Per-Olof Hilmér, ordförande Landshypotek Ekonomisk Förening, i ett pressmeddelande.

Mest pengar till Skåne

Den största summan går enligt förslaget till Skåne, 22,7 miljoner kronor. Därefter följer Mälarprovinserna, 21,3 miljoner kronor.

På Gotland föreslås jord- och skogsägarna få dela på 4,1 miljoner kronor.

Läs mer: Landshypotek bank vill dela ut 153 miljonerLandshypotek bank ökar omsättningen

Relaterade artiklar

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

[article_FBShare type=shares ]
[article_FBShare type=comments ]
Till toppen