Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 16 april 2019

Lägre volymer pressar Setras resultat

Träindustriföretaget Setra redovisar sämre rörelseresultat och lägre nettoomsättning första kvartalet 2019 jämfört med samma period i fjol. Förklaringen är lägre volymer.

 Hannele Arvonen, vd och koncernchef i Setra.
Hannele Arvonen, vd och koncernchef i Setra. FOTO: Pressbild

Setra redovisar för första kvartalet 2019 ett rörelseresultat på 83 miljoner kronor vilket kan jämföras med 92 miljoner för samma period förra året. Nettoomsättningen sjönk också något, till 1128 miljoner kronor från 1130 för kvartal ett 2018.

– Resultatförsämringen är framförallt kopplad till lägre leverans- och produktionsvolymer, säger Hannele Arvonen, vd och koncernchef i Setra i ett pressmeddelande.

Press på priserna

Enligt Setra har marknadsförhållandena gradvis blivit mer utmanande sedan sista kvartalet av 2018. God timmertillgång, framförallt på grantimmer både i Skandinavien och Centrala Europa, sätter press på priserna på den europeiska marknaden. Prisnedgången har dock till viss del kompenserats av valutautvecklingen under första kvartalet.

Kina sviktar

Setra meddelar också att exporten till Mellanöstern och Nordafrika har varit på en hög nivå, främst till Egypten. Däremot har leveranserna till Kina har varit lägre jämfört med samma period under 2018, men förväntas dock öka.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen