Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 11 juni 2018

Kvinna häktad för skogsbranden i Sala

Sala

Den kvinna som i onsdags greps misstänkt för skogsbranden i Broddbo utanför Sala häktades i helgen.

Hon är skäligen misstänkt för grov mordbrand, men nekar till brott.

 En kvinna är häktad, misstänkt för att ha startat den skogsbrand som bröt ut i Broddbo i Sala kommun i tisdags.
En kvinna är häktad, misstänkt för att ha startat den skogsbrand som bröt ut i Broddbo i Sala kommun i tisdags. FOTO: JIMMY WIXTRÖM/IBL Bildbyrå

En kvinna i 40-årsåldern häktades i lördags av Västmanlands tingsrätt, skäligen misstänkt för grov mordbrand i Broddbo utanför Sala. Det är den lägre misstankegraden.

Kvinnan greps under onsdagsmorgonen efter att hon varit anhållen i sin frånvaro. Hennes advokat Jan Herelius säger till Aftonbladet att kvinnan nekar till brott, och säger att hon inte varit på platsen utan på ett annat ställe, i en annan stad.

Tidigare misstänkt

Hon har tidigare under våren suttit häktad, misstänkt för att ha tänt eld på ett flerfamiljshus i Surahammar, men släpptes efter några dagar. Kvinnan kommer nu sitta häktad till 16 juni, då en omhäktningsförhandling hålls. Då måste åklagaren Frieda Gummesson kunna stärka sin bevisning, annars kommer den misstänkte att släppas på fri fot.

LÄS MER: Polisen misstänker fler anlagda Salabränder

Relaterade artiklar

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

[article_FBShare type=shares ]
[article_FBShare type=comments ]
Till toppen