Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 5 december 2018

Kreativ skogsägare får stipendium

Skogsägaren Mats Gustafsson i Örkelljunga har fått årets stipendium från Stiftelsen Emil Bondessons skogsvårdsfond.

– Jag tackar så mycket för detta. Det känns otroligt bra, säger Mats Gustafsson som har skogsmark norr om Örkelljunga.

 Skogsägaren och teatermannen Mats Gustafsson (t v) får årets skogsvårdsstipendium av Stefan Brandt (t h), styrelseordförande, Stiftelsen Skånska Landskap.
Skogsägaren och teatermannen Mats Gustafsson (t v) får årets skogsvårdsstipendium av Stefan Brandt (t h), styrelseordförande, Stiftelsen Skånska Landskap. FOTO: Pressbild

I år är 21:a året som stipendiet på 10 000 kronor delas ut av Stiftelsen Emil Bondessons skogsvårdsfond som förvaltas av Stiftelsen Skånska Landskap. Mats Gustafsson får stipendiet för sin goda skogsskötsel, sitt skogsintresse och för att han är ett föredöme för skogsbruk i sin bygd.

– Mats får priset som en föredömlig skogsbrukare, men har också ett brinnande engagemang för landsbygdens framtid både som visionär och det han gör i verkligheten. Det händer väldigt mycket positivt kring Mats, säger Stefan Brandt, stiftelsens styrelseordförande i ett pressmeddelande.

Teater och bredbandsutbyggnad

Mats Gustafsson beskrivs som en mycket engagerad och kunnig skogsägare som genom ett aktivt skogsbruk kombinerar hög produktion med höga naturvärden.

Han är även aktiv för att skapa goda förutsättningar för att kunna leva på landsbygden i en glesbygd, som även finns i Skåne, och är drivande i frågor om bredbandsutbyggnad, småföretagande och teaterverksamhet.

För cirka tio år sedan köpte han till en fastighet med ett gammalt torp där det på somrarna pågår teaterverksamhet som lockar många åskådare. Runt torpet har skogen gallrats upp för att gynna gamla lövträd och ädellövskog och i dag finns planer på att anlägga ny ädellövskog, främst ek på tidigare granmarker i närheten av torpet.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen