Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 10 november 2009

Jarl Timber varslar halva styrkan

Råvarubrist tvingar Jarl Timber att varsla halva personalstyrkan.

Jarl Timber i Broakulla i Småland varslar 45 av 87 anställda. Orsaken är råvarubrist sedan stormtimret börjat sina i södra Sverige.
Därför återgår företaget till produktionsnivån före stormen Gudrun 2005, 110 000 kubikmeter, istället för nuvarande 160 000 kubikmeter per år.
– Timret räcker inte till nuvarande produktionstakt helt enkelt. Ökningen vi gjorde under 2005 till 160 000 kubikmeter hade aldrig skett om det inte hade varit för den obegränsade tillgången på sågtimmer efter stormarna Gudrun och Per, säger Henrik Jarl, VD på Jarl Timber.
– Vi väljer att ta befälet över situation med att aktivt agera utifrån förutsättningarna. Detta strategiska beslut har inte varit enkelt att fatta men vi måste se till helheten. Det tryggar framtiden för de återstående anställda och kommer ytterligare att stärka våra relationer med skogsägare, kunder och partners, säger Henrik Jarl.

av Christer Hedberg

Relaterade artiklar

Till toppen