Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 4 september 2017

Jakthund fast på klippa

Jakten bromsade upp innan den knappt hade börjat för jakthunden Totte och hundföraren Christer Öhlén. Hunden fastnade på en klippa och kunde inte komma därifrån.

 Jakthunden på bilden är inte Totte.
Jakthunden på bilden är inte Totte. FOTO: Mostphotos

Det var vid tiotiden på måndagsförmiddagen som räddningstjänsten larmades om att en hund satt fast på en klippavsats. Terrängen är oländig på Ledinsberget i Indal och jakthunden Totte, som är en blandning av gråhund och jämthund, kunde inte komma ner och ingen kunde ta sig upp för att hjälpa den ner. Det skriver P4 Västernorrland.

Kan ha ramlat

– Det är en liten klippavsats och han kommer inte därifrån. Hunden ser pigg ut, just nu står jag och tittar på den sju, åtta meter upp. Hoppas han inte har gjort illa sig, för han kan ha ramlat en bit för att hamna där, konstaterar Christer Öhlén.

– Han var ute och jagade älg och till slut stannar hunden, ser jag på gps:en. Den blev kvar där väldigt länge, så jag fick gå och börja leta, säger Christer Öhlén.

Lånade bandvagn

För att kunna ta sig till platsen med stegar för att försöka hjälpa hunden ner fick räddningstjänsten låna en privat bandvagn. Vid tolvtiden hade hunden räddats från klippavsatsen och mådde bra.

Relaterade artiklar

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen