Gå till innehåll

Meddelande:

Det ser ut att vara tekniska problem just nu.

svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 11 July

Jägare vådasköt man i skrevet - åtalas

En jägare som sköt en annan man som fick skador i penis och i bäckenet åtalas.

FOTO: Mostphotos

Jägaren åtalas nu för att under jakt i Östervåla förra året ha visat oaktsamhet genom att han sköt en man så att han fick skador i underlivet. Incidenten inträffade sent i december, i Heby Kommun, skriver SVT Nyheter Uppala.

Sköt på avstånd

Åtalet gäller att mannen ska ha skjutit med jaktgevär på långt avstånd, utan att ha undersökt vad det var han sköt mot. Han ska enligt åklagaren inte ens ha ställt in siktet innan skottet föll. Mannen som träffades har kontaktats av SVT Nyheter Uppsala och uppger att han mår bra, under rådande omständigheter.

Orsakade skador

Skottet träffade i ljumsken och orsakade splitterskador i könsorganet, samt muskel- och tarmskador. Jägaren som sköt ska också ha förvarat vapen hemma, flera laddade, på ett osäkert sätt och åtalas även för detta.

LÄS OCKSÅ: Skogsägare vill fortsätta skjuta av älgar

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Till toppen