Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 2 januari 2018

Jägare skottskadad i samband med viltsvinsjakt

En jägare skottskadades i samband med jakt strax norr om Uppsala under lördagen. En man i 70-årsåldern är misstänkt för grovt vållande till kroppsskada.

FOTO: Mostphotos

En man i 45-årsåldern skadades under lördagen i samband med viltsvinsjakt, rapporterar SVT Nyheter Uppsala.

Mannen blev skjuten i ljumsken och fördes med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Han opererades omedelbart och sjukhuset uppgav strax efter händelsen att mannens skador var allvarliga men att läget var stabilt.

Polisens hypotes är att den 70-åriga mannen tagit miste i samband med jakten och trott att han skjutit mot ett viltsvin men träffat 45-åringen istället. Polisen uppgav under helgen att de fört 70-åringen till polishuset för förhör och provtagning. En brottsplatsundersökning har genomförts på platsen där händelsen skedde.

De båda männens jaktkamrater som blev vittnen till händelsen kommer att förhöras.

Läs mer: Runt 100 vildsvin skjutna i storjakt

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

[article_FBShare type=shares ]
[article_FBShare type=comments ]
Till toppen