Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 22 mars

Jägare åtalas för mordförsök på joggare

Den norske jägare som skottskadade en joggare utanför Klippan i Skåne i november förra året åtalas nu för mordförsök och jaktbrott.

 Den norska jägaren åtalas misstänkt för mordförsök. Arkivbild.
Den norska jägaren åtalas misstänkt för mordförsök. Arkivbild. FOTO: Fredrik Sandberg/TT

Det var i november förra året som en man i 75-årsåldern larmade polis efter att ha träffats av ett skott i höfttrakten. Hans skador visade sig vara lindriga. Jägaren, som var på tillfälligt besök i trakten, greps samma dag. Han släpptes senare på fri fot, men häktades i februari.

Misstänkt för grovt jaktbrott

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Bevisningen består enligt åklagare Ola Lavie av rörliga bilder som spelats in i kikarsiktet på den misstänktes jaktvapen, där det syns hur mannen skjuts.

Den norske jägaren åtalas även för grovt jaktbrott, då han misstänks för att flera gånger ha använt otillåtna jaktmetoder. Bland annat har han jagat rådjur och räv under tider på dygnet då det inte är tillåtet.

LÄS MER: 75-åring skjuten under joggingtur

Relaterade artiklar

Läs mer om

Land Skogsbruks Nyhetsbrev

Missa inga av de senaste nyheterna och aktuella debatterna inom de gröna näringarna!

Missa inga nyheter Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

[article_FBShare type=shares ]
[article_FBShare type=comments ]
Till toppen