Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 10 oktober 2017

Ivar Lo-priset till Sven Olov Karlsson

Land Lantbruks och Skogsbruks medarbetare Sven Olov Karlsson får Ivar Lo-priset 2018.

 Sven Olov Karlsson har bland annat skrivit boken "Brandvakten", som handlar om den omfattande skogsbranden i Västmanland 2014.
Sven Olov Karlsson har bland annat skrivit boken "Brandvakten", som handlar om den omfattande skogsbranden i Västmanland 2014. FOTO: Trons

Han föddes 1971 i Norberg och debuterade 2003 med romanen ”Italienaren”. Sedan dess har han bland annat skrivit flera romaner och en novellsamling. I början av september kom hans senaste verk, reportageboken ”Brandvakten”, om den stora skogsbranden i Västmanland 2014.

Sven Olov Karlsson har i många år medverkat i Land Lantbruk, tidigare som anställd medarbetare och numera som frilansjournalist.

Empati blandas med distans

I juryns motivering står bland annat att han förenar empati med distans och humor med tragik. Hans böcker verkar i Ivar Lo-Johanssons anda.

Fackföreningsrörelsens Ivar Lo-pris är ett av Sveriges största litterära priser. Prissumman är 125 000 kronor som delas ut på Ivar Lo-Johanssons födelsedag den 23 februari.

Relaterade artiklar

Till toppen