Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 28 maj 2019

Intresset för begagnat ökar

Handeln med begagnade skogsmaskiner fortsätter att öka. Det menar auktionsplattformen Klaravik som under årets första kvartal sålde skogsmaskiner och skogsutrustning för över 13 miljoner kronor.

 En begagnad skotare, Rottne F18D, såldes nyligen av auktionsplattformen Klaravik för 1,5 miljoner kronor.
En begagnad skotare, Rottne F18D, såldes nyligen av auktionsplattformen Klaravik för 1,5 miljoner kronor. FOTO: Rottne

Det är tidningen Skog Supply som rapporterar att handeln med begagnade skogsmaskiner ökat rejält på auktionsplattformen Klaravik. Under första kvartalet i år sålde Klaravik skogsmaskiner och skogsutrustning för över 13 miljoner kronor.

– Till exempel såldes en Rottne skotare F18 för närmare en och en halv miljon. Vi har haft en väldigt stark start på året, säger Carita Nero till Skog Supply.

Får ett andra liv

Klaravik närapå fördubblade sin försäljning förra året, jämfört med 2017, med ungefär 300 skogsmaskiner och skogsredskap.

– Jag tycker det är glädjande att det finns en så stor marknad för begagnade skogsmaskiner och att även reservdelsmarknaden är så stor. Det finns alltid någon i världen som vill frakta hem en begagnad skogsmaskin och fixa till den så att den får ett andra liv, säger Carita Nero.

LÄS MER: Handeln med begagnat skjuter fart

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen