Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 4 maj 2019

Internationell succé för Olofsfors rosa band

Olofsfors rosa skogsmaskinband har fått genomslag utomlands. Det estländska företaget som kammade hem bandet på en auktion i november, har nu sålt det vidare i hemlandet. Hela summan doneras till vård av cancer.

 På Estlands största skogs- och jordbruksmässa såldes det rosa bandet vidare. Här skakar den tidigare ägaren Indrek Reisenbuk (t h) hand med den nya ägaren Olav Arus (t v).
På Estlands största skogs- och jordbruksmässa såldes det rosa bandet vidare. Här skakar den tidigare ägaren Indrek Reisenbuk (t h) hand med den nya ägaren Olav Arus (t v). FOTO: Olofsfors

Olofsfors rosa band från 2018 har sålts vidare på Maamess, vilket är den största skogs- och jordbruksmässan i Estland. Det estländska företaget MFO OÜ, som kammade hem det rosa skogsmaskinbandet på en auktion i november i fjol, kommer att donera pengarna till cancerforskning i hemlandet.

– Vi tycker detta är ett fantastiskt initiativ av Olofsfors och en unik möjlighet för oss att göra något för cancerforskning även i Estland, säger Indrek Reisenbuk, VD för MFO OÜ, ett i ett pressmeddelande.

Personliga skäl

Ny ägare till bandet är entreprenören Olav Arus på Valma Saeveski OÜ. Företaget har tre skördare och åtta skotare och är verksamt både i Estland och i Sverige. Arus köpte bandet av personliga skäl.

– Det är viktigt för mig personligen att stödja cancerforskningen. Min mamma gick bort i cancer för tre år sedan berättar Olav Arus.

Stödjer cancerpatienter ekonomiskt

Bandet såldes för 9 000 euro (drygt 96 000 svenska kronor) och MFO OÜ kommer oavkortat att skänka pengarna till stiftelsen ”The gift of life”, vars främsta uppgift är att stödja cancerpatienter ekonomiskt. Det kan vara i form av moderna mediciner eller behandlingar till familjer som inte själv har råd.

Ökat engagemang

Olofsfors har sedan 2010 auktionerat ut sina rosa band till förmån för bröstcancerforskningen. Sedan starten har närmare 800 000 kronor samlats in.

– Att vi nu lyckats lyfta detta även utomlands, fått fler att engagera sig för detta viktiga ändamål, känns fantastiskt roligt, säger Daniel Domeij, försäljnings- och marknadschef för Olofsfors skog.

LÄS MER: Rekordbelopp till cancerforskning

Relaterade artiklar

Till toppen