Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 11 oktober 2018

Ingen misstänkt för Västmanlandsbränder

Utredningen kring de skogsbränder som misstänkts vara anlagda i Västmanland under sommaren läggs ner.

 En av de större bränderna runt Sala i somras.
En av de större bränderna runt Sala i somras. FOTO: Henrik Montgomery/TT

Polisen i Västmanland lägger ned utredningen runt de 25-tal skogsbränder som startade under sommaren och där det fanns misstanke om att branden var anlagd, rapporterar P4 Västmanland.

Gemensam nämnare väckte misstankar

Det handlar om bränder i trakterna av Sala samt i skogar längre bort från Sala mot Västerås, Surahammar och norr om Sala. Vissa blev större skogsbränder medan andra bränder självslocknat men de har haft gemensamma nämnare, vilket gjorde att polisen fattade misstankar.

Saknar misstänkt

Men utredningen har inte kunnat koppla någon eller några gärningsmän till brotten.

– Vi har följt upp spår och tips som kommit och pusslat ihop bränderna och försökt hittat gemensamma nämnare och eventuella personer som kan ha startat dem. Vi har även haft kontakt med andra län som haft bränder, men det har inte lett till att vi hittat någon skäligen misstänkt för brotten, säger Peter Danielsson vid polisen i Västmanland, till P4.

LÄS MER: Ny brand härjar i SalatraktenLÄS MER: Sala-branden: Flera gårdar har evakueratsLÄS MER: Oron stor hos skogsägare i Salatrakten efter anlagda bränderLÄS MER: Risk för anlagda bränder i torkans spår

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Till toppen