Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 14 mars 2019

IFFA-ordförande omkom i flygkraschen

Ordförande för IFFA, det internationella familjeskogsbrukets förening, Peter deMarsh omkom i flygkraschen i Etiopien.

 Peter deMarsh.
Peter deMarsh. FOTO: ©FAO/Roberto Cenciarelli

Med på planet som störtade strax efter start från Etiopiens huvudstad Addis Abeba var alltså Peter deMarsh, ordförande för IFFA, det internationella familjeskogsbrukets förening.

– Han var oerhört ödmjuk och har gjort så mycket för familjeskogsbruket i världen, säger LRF Skogsägarnas internationelle samordnare Lennart Ackzell på LRF Skogsägarnas hemsida.

 Lennart Ackzell, LRF Skogsägarnas internationelle samordnare.
Lennart Ackzell, LRF Skogsägarnas internationelle samordnare. FOTO: Marie Henningsson

Skogsvärlden sörjer

Där står vidare att ”skogsvärlden sörjer en man som, tillsammans med LRF Skogsägarna, var med och skapade IFFA 2002 och som har varit dess ordförande sedan 2013”.

Enligt LRF Skogsägarna har Lennart Ackzell mycket kontakt med Peter deMarsh under åren och han beskriver honom som ”en mycket ödmjuk man som alltid stod för rättvisa”.

”En förebild”

– Vi kom väldigt bra överens, även privat. Peter var en förebild i sitt arbete med familjeskogsbruket där han alltid såg till människan i första hand. Han var så inspirerande på många sätt. Nu är våra tankar hos hans anhöriga, säger Lennart Ackzell.

LÄS MER: Skogen måste överföras till dem som brukar hållbart

Relaterade artiklar

Läs mer om

Till toppen