Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 1 juli 2019

Hon blir ny VD för Setra

Katarina Levin har utsetts till ny VD och koncernchef för träindustriföretaget Setra. Hon kommer närmast från SCA Wood där hon arbetar som marknadsdirektör.

 Katarina Levin tillträder som VD för Setra till årsskiftet.
Katarina Levin tillträder som VD för Setra till årsskiftet. FOTO: Setra

– Vi fick många kvalificerade sökande och jag är både glad och stolt över att kunna presentera Katarina som ny VD för Setra. Katarina har ett gediget sågverkskunnande och vi är övertygade om att hon med sin energi och coachande ledarstil kommer att kunna tillföra mycket till Setra, säger Börje Bengtsson, styrelseordförande i Setra Group, i ett pressmeddelande.

Flera ledande positioner

Katarina Levin är sedan hösten 2018 marknadsdirektör för SCA Wood och har haft flera ledande positioner inom företaget, bland annat som sågverkschef för Tunadal och Bollsta.

Därutöver har hon även varit affärschef för Bollsta sågverk, utvecklingschef och distriktschef inom SCAs skogsförvaltning.

Börjar vid årsskiftet

– Jag känner mig hedrad och stolt över att ha fått detta uppdrag. Framtiden vilar på förnyelsebara material som trä och jag ser fram emot att jobba med alla inom Setra för att driva den utvecklingen, säger Katarina Levin i ett uttalande.

Hon tillträder som VD för Setra vid årsskiftet då hon efterträder Hannele Arvonen som blir VD för Sveaskog.

Fakta/Setra

Setra producerar och säljer egna trävaror. Sågade och hyvlade träprodukter i furu och gran står för huvuddelen av omsättningen. Företaget omsätter 4,2 miljarder kronor, varav omkring 60 procent utgörs av export till Europa, Nordafrika, Mellanöstern och Asien.

I Setrakoncernen ingår nio sågverk och två förädlingsenheter. Produktionsenheterna är främst koncentrerade till mellersta Sverige.

Setra har cirka 800 anställda, de flesta arbetar inom produktionen. Huvudägare är Sveaskog (50 procent) och Mellanskog (49,5 procent). Övriga 0,5 procent ägs av drygt 1 500 mindre aktieägare.

Källa: Setra

LÄS MER PREMIUM: Avlopp lösning på vattenbrist

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen