Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 4 december 2018

Hon är Årets SLU-alumn

Årets SLU-alumn blir Elin Olofsson, skaparen till #slutavverkat som lett till bättre arbete för jämställdhet i skogssektorn.

 Elin Olofsson, årets SLU-alumn.
Elin Olofsson, årets SLU-alumn. FOTO: Olof Bergvall

Elin Olofsson, skapare till hashtaggen #slutavverkat, skogsbranschens upprop mot sexism och sexuella trakasserier i den globala #Metoo-rörelsen, får priset Årets SLU-alumn då hon har bidragit till ökad takt i jämställdhetsarbetet i skogssektorn och inom SLU.

Levande diskussion

”Utan Elin Olofssons insats hade inte diskussionen om lika villkor och jämställdhet varit lika levande inom universitetet som den är i dag”, säger Peter Högberg, rektor vid SLU i ett pressmeddelande.

120 berättelser

Elin Olofsson har sedan examen 2010 jobbat i olika roller på SCA Skog i Umeå, alla med kopplingar till virkesköp och marknad. I slutet av 2017 tog hon tillsammans med några andra i skogsbranschen initiativ till hashtaggen #slutavverkat. Under hashtaggen har över 120 berättelser om sexuella trakasserier, härskartekniker och diskriminering samlats från anställda inom skogsbranschen, men också från studenter och anställda vid SLU.

Läs mer om

Till toppen