Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Skog 4 december 2018

Hon är Årets SLU-alumn

Årets SLU-alumn blir Elin Olofsson, skaparen till #slutavverkat som lett till bättre arbete för jämställdhet i skogssektorn.

 Elin Olofsson, årets SLU-alumn.
Elin Olofsson, årets SLU-alumn. FOTO: Olof Bergvall

Elin Olofsson, skapare till hashtaggen #slutavverkat, skogsbranschens upprop mot sexism och sexuella trakasserier i den globala #Metoo-rörelsen, får priset Årets SLU-alumn då hon har bidragit till ökad takt i jämställdhetsarbetet i skogssektorn och inom SLU.

Levande diskussion

”Utan Elin Olofssons insats hade inte diskussionen om lika villkor och jämställdhet varit lika levande inom universitetet som den är i dag”, säger Peter Högberg, rektor vid SLU i ett pressmeddelande.

120 berättelser

Elin Olofsson har sedan examen 2010 jobbat i olika roller på SCA Skog i Umeå, alla med kopplingar till virkesköp och marknad. I slutet av 2017 tog hon tillsammans med några andra i skogsbranschen initiativ till hashtaggen #slutavverkat. Under hashtaggen har över 120 berättelser om sexuella trakasserier, härskartekniker och diskriminering samlats från anställda inom skogsbranschen, men också från studenter och anställda vid SLU.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Skogsbruk så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Till toppen